Guide - Att välja skyddsglasögon

Varför ska jag använda skyddsglasögon?

Skyddsglasögon skyddar dina ögon från skador som orsakas av kemikaliestänk, partiklar i luften och strålning med mera. Skyddsglasögonen och korgglasögonen kombinerar toppmodern teknik och hög kvalitet för att ge bästa möjliga skydd och komfort. De kan enkelt kombineras med hörselskydd, skyddshjälmar och visir.

Kvalitetsmaterial, ergonomisk design och praktiska funktioner som en mjuk näsbrygga och justerbara skalmar gör att glasögonen håller sig på plats på ansiktet och under hörselskyddet.


Vilka skyddsglasögon ska jag välja?

Skyddsglasögon eller korgglasögon bör bäras i alla arbetsmiljöer som innehåller potentiella faror för ögonen. Eftersom dina ögon är väldigt sårbara är det mycket viktigt att anpassa skyddet till din arbetsmiljö. Ögonskydd är märkt i olika klasser som är anpassade för olika användningsområden.

Partiklar

När du arbetar med metall, trä eller sten kan partiklar lätt träffa ögonen och orsaka allvarliga skador. Även mycket små partiklar kan skada dina ögon. Då behöver du skyddsglasögon med slagskydd.

Typiska arbetsuppgifter som kan producera farliga partiklar är att skära eller slipa metall, såga trä med motorsåg eller bearbeta sten. Ju mer kraftfulla verktyg och kraft som används, desto större är risken för skador. Kombinera ditt ögonskydd med ansiktsskydd vid behov.

Vätskor och kemikalier

Skadliga vätskor och kemikalier kan orsaka svåra ögonskador. Farliga vätskor och kemikalier stänker lätt och utgör också en fara för din hud och resten av ditt ansikte. Vid behov rekommenderar vi en kombination med ansiktsskydd som är godkänt för relevant skyddsnivå.

Svagt ljus

Om du behöver skyddsglasögon som skapar bättre ljus och kontrast när du arbetar i mörka miljöer ska du välja linstypen Förbättrat ljus. Denna beläggning passar också bra när du rör dig fram och tillbaka mellan solljus och artificiellt ljus.

Skyddsglasögon med UV-skydd

Välj ett par skyddsglasögon i solglasögon-stil när du behöver skydd mot solen och skadligt UV-ljus. UV-skydd finns med både klara och färgade linser. Våra linsbeläggningar Blå spegellins och Röd spegellins är lämpliga för arbete utomhus i solen. Den röda beläggningen passar bäst för starkt solljus. Med imskydd slipper du dessutom att linserna immar igen i varma, fuktiga miljöer.

Om du behöver röra dig fram och tillbaka mellan inomhus- och utomhusmiljöer är linstypen Inom-Utomhusbruk eller fotokromatiska linser utmärkta val för dina skyddsglasögon.

Våra bästa skyddsglasögon

De bästa skyddsglasögonen är de glasögon som passar bäst för utmaningarna i din arbetsmiljö och dina personliga preferenser. Bra skyddsglasögon ger inte bara utmärkt skydd, de är också bekväma att bära. Komfort är en mycket viktig funktion i ögonskydd eftersom det borgar för att dina skyddsglasögon används så mycket som möjligt. Och som alltid är den bästa skyddsutrustningen den som faktiskt används!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.